Autor: 021.rs

Novi Sad
11.09.2016.
14:56 > 14:57
JKP "Informatika" posluje sa sve većim gubicima, a aktuelna gradska vlast upropastila je ovo preduzeće za naplatu komunalnih usluga, saopštava Gradski odbor Demokratske stranke.
  • Vesna

    14.09.2016 23:01
    Firmu treba reformisati,otpustiti pola radnika i sve ove zaposlene u poslednje tri- četiri godine po stranačkoj liniji,jer su svi novi takvi,ostaviti desetak programera elektičara,ljude iz obrade,reklamacija,šaltera,portire,spremačice ostalo razvijati ili na biro.Naravno i samo jednog direktora bez savetnika,zamenika,vozača,bodigardova,...
  • SNS

    14.09.2016 11:00
    vladavina
    je gora od bombardovanja! posledice "snsovske vlasti" su iz dana u dan sve gore po stanovnistvo...prekreceni radikali naprave korak napred i tri oraka nazad.
    w.
  • autonomaš

    14.09.2016 10:53
    Otpis dugovanja
    Da li mi novosadisti znamo koliko je volšebno nestalih dugovanja za račune "Informatike"? Da li bi to "neko" mogao da istraži? Ne bi.
  • Nebitno

    13.09.2016 17:49
    Isti su
    ... "lopovi na lopove", al' zajedno i iz iste tepsije ribu jedu.
    Ovo je samo dimna zavesa ili priprema prodaje Informatike?!
  • Mile zlojeb

    13.09.2016 14:42
    Pošto nemam dimnjak, molim direktora Stana da mi nosom pročisti analni otvor kako bi opravdao novac koji nepotebno plaćam.
  • botolovac

    13.09.2016 12:22
    Nikola
    11.09.2016 • 22:46
    i
    Sale NS
    12.09.2016 • 15:07
    isti sendvičar
  • Kako

    13.09.2016 12:11
    to
    Kako to da je "fantomska dimnjačarina" sa protivzakonitih 35 dinara skočila na 53 dinara?
    Molim 021 da ispita šta Informatika to radi, i kome da se obratimo da nam očisti "dimnjak".
  • MonteDushano

    13.09.2016 12:04
    Oh, šta to gledamo?! Lopovi na lopove!!
  • Mali gradjanin

    12.09.2016 21:46
    izvrsiteljska mafija
    Svi izvrsitelji koji koriste "rupe u zakonu" tj.
    los sistem tumacenja njihovog rada, nedovoljno precizna pravila poslovanja kao i njihovi zaposleni pored kojih ima i saradnika koji su nista vise no nabildovani kriminalci placeni na crno nas obicne gradjanje u startu odvrati od nekakve tuzbe ili prituzbe na njihov rad.
    Jednostavno nema politicke volje da se reketasi i kriminalci sadasnjeg vremena pohapse i adekvatno kazne za svoja nedela.
  • Informatika

    12.09.2016 15:25
    Informatika kao i druga Javna preduzeća, služe za ćapavanje novca.
    Zaposle svoje partijske drugare, porodicu, kumove, zaposle i za novac. Informatika za vreme vladanja Treće Srbije je imala ogromne, nepotrebne troškove za marketin i reklame. ???
    Na reprezentaciju su trošili ogromna sredstava, kupovali osnovna sredstava koja im nisu bila potrebna ali su se ugrađivali i novac lapavali u svoje džepove.
    Naravno da su pred bankrotom . Rukovodstvo Informatike treba hapsiti i procesuirati, pa u zatvor.
  • Sale NS

    12.09.2016 15:07
    Ček, ček malo ...
    Jel to ona ekipa iz DS-a, siroti Delć i naivni Pavličić koji od silne skromnosti kupiše teniski klub kod sajmišta ? Čijim parama, od koje plate, za koga...???
  • Autonomaš

    12.09.2016 12:08
    Plaćanje karticom
    Oni se zovu "Informatika" a račune je nemoguće platiti bankovnom karticom preko neta. Kada ih pitaš kada će, žestoko se naljute jer ne znaju ni šta ih pitaš.
    A ako plaćaš karticom na šalteru užimaju najžešću provizuju i to pravdaju time da im to uzimaju banke.
    I da, pitanje za sadašnje čelinike: " Kada ćete ukloniti rampu?" Vi iz Čankove stranke ste bili "jako" protiv rampe. (Da vas podsetim).
  • Aleksandar

    12.09.2016 00:48
    Dragi moji novosadjani
    Uzalud nam portali, komentari i misljenja koja ovde iznosimo. Mislite da neko ovo cita? Da, citaju samo dok ne postave komentar. Svi ste svesni toga da JP Informatika ili bilo koje drugo javno preduzece nece propasti izvinte " bankrotirati". To ste se radilo u predhodnom periodu pa sve do danas u istim preduzecima, radi se i dalje i radice se. Koja god garnitura bila na vlasti, isto nam je.
    Ustvari nije, izvinjavam se unapredili i ubrzali su sistem naplate i dugova gradjana sa mafiajskim kamatama. Znamo i sami da ti "eksperti" sto su po partijskoj liniji u javnom sektoru, mada se zvanicno NE SME niko zaposliti su doveli javni sektor do propasti. To da njih sada otpuste pa ih posalju na biro rada, samo mozemo da mastamo. Citam bas kometare i jedan od mnogih mi je zaparao oci,
    tog sto radi u informatici. Uz svo postovanje, da Vas je toliko sramota sto radite u takvoj firmi i da ste stvarno pljunuli sebi u lice, dali bi otkaz i trazili drugi posao za mnogo manju platu. Znamo svi ovde kakvo je to preduzece i ko su mu kadrovi, nazalost. Samo lud covek ce otici od takvih uslova rade i tolike plate. To je " napredak " naprednjacki sada, pre je bio demokratski. Kako ona stara kaze bicu fin sjasi kurta da uzjasi murta. Sramota je sta smo docekali, nekada je svako imao priliku i sansu da se zaposli u javni sektor,sada samo po partijskoj liniji ili kes. to je javna tajna. Radna mesta u odredjenim JP ili JKP kostaju. Pa izvolte..... Dragi novosadjani, ispromasivao se nato onda, bas....
  • ana

    11.09.2016 23:17
    hgoce li sad oni kao Lisje podici onima koje mogu da nahvataju cene za 200, 300, 400 % ?
  • Nikola

    11.09.2016 22:46
    Delic je lepo krenuo da zaposlljavanjem drugara kao saradnika koji da me ubijes neznam svrhu njihovog posla, koji nisu ni dolazili na posao,da bi sad Delic kad je pukao DS lagano uzeo teniski klub sajmise na 10 god i uzivao ,a da tu je i kantina na filozofskom gde nema greske...a ovaj polusvet tek posle njega...pa da je microsoft propao bi
  • Zdravko

    11.09.2016 20:12
    tomashsoft@gmail.com
    Ja lično vidim svrhu postojanja Informatike.
    I sada me nervira kada samo da platim telefone, treba da plaćam 3 različita računa, plus kablovska, plus struja, i NA SVE TO IDE pojedinačno provizija, čak je najbezobraznija provizija na elektronskom bankarstvu (100 dinara po prenosu u EFG-u!!!), i kada bi nam sa informatike još raščlanili nekih 10-ak računa koje treba da plaćam, to je već haos!

    Problem Informatike je prevelik broj zaposlenih, bespotrebne poslovnice i njihovi zaposleni po tim poslovnicama. Treba izbaciti usluge blagajne/platnog prometa po raznim ekspoziturama, jer za to postoje banke i pošte, i time nestaje potreba iznajmljivanja i održavanja lokala, kao i troškove šalteruša u dve smene, plus menadžment poslovnica!

    Ostaviti im štampu računa, službu za potrošače, i programerski tim, ostalo im i onako ne treba...(direktorčići, savetnici, itd....)
  • jo

    11.09.2016 19:20
    Konačno
    Konačno neku lepu vest da pročitam.I uopšte mi nije ni 1% žao ako propadnu.Ovo prepucavanje ko je veći lopov od koga samo pokazuje da ni jedni ni drugi nisu sposobni da vode skupštinu zgrade a ne neke firme sa svojim fabus-famus diplomama i tašna-mašna ekspertima i sa bulumentom svastika,kumova,rodbine preko brda,dece i ko zna čega što su na silu zapošljavali.I sad bi i jedni i drugi da se opet troše državne pare da bi se dokazalo ko je veći lopov.Bolje bankrot svih gradskih firmi,svi na biro(naravno bez otpremnine) pa onda konkurs ko koliko zna.Da dobiju posao deca koja nisu nosali zastave 25 godina i koji nisu virili iz du...ta raznim žutim,plavim,zelenim i ostalim lele.....ima koji žutu banku nisu zaradili a da to nema veze sa državnim parama
  • Ne smem da kazem ime

    11.09.2016 18:50
    Radim u JKP Informatika preko 10 godina, za to vreme sam docekao i ispratio cetiri direktora i svima govorim da moju firmu treba ugasiti. Kakvog se tu polu-sveta nakupilo, koliko neznalica, poltrona, politickog sljama, "strucnjaka" sa kupljenim diplomama... Kada sam poceo da radim to je bila firma za ponos, sada mi je muka kada dolazim na posao, ali ne napustam je, jer nigde drugde ne mogu dobiti ovoliku platu za toliki nerad. Da, strasno je, postao sam deo parazitskog sistema i svakog dana pljujem sebi u lice kada izlazim iz firme.
  • limanac

    11.09.2016 18:37
    Baš me čudi da su u gubicima. Posao koji bi trebalo da obavlja odeljenje od 5 ljudi radi 230 zaposlenih u informatici. Ovo jp je izgubilo svrhu postojanja pre više od 20 godina.
  • Machine Gun Kelly

    11.09.2016 18:36
    Naravno da preti kad je SNS na vlasti, mogu oni to mnogo gore, dajte im samo jos malo vremena.
  • limanac

    11.09.2016 18:28
    stop kriminal
    stop sns. i dalje pokušavaju da se vade na račun prošle vlasti. u petoj ste godini pljačkanja građana. alo moralni pigmeji, ogrezli ste duboko u kriminalu i korupciji. nema više nisam ja ...
  • Milan

    11.09.2016 18:24
    Uz svaki račun za informatiku uredno dobijem i njihovu brošuru o digitalizaciji (uz ogromnu reklamu Generali osiguranja). Ko plaća taj fini papir štampan u koloru? Desetine hiljada primeraka se šalje svakog meseca, a jedina uloga tih brošura je da ih svi odmah pobacamo u kontejner koji čistoća isprazni svake prestupne godine, o čemu smo takođe imali prilike da čitamo na ovom portalu.

    Dakle, javno preduzeće u gubicima baca novac na gomilu smeća koje drugo javno preduzeće u gubicima treba da očisti, a ne može. Baš su mi zanimljive ove mere štednje, prosto sam oduševljen.
  • Shimuna

    11.09.2016 18:21
    Nismo mi te sreće
    da propadne Informatika. Pa, to bi bilo super! Objedinjena naplata, 21. vek i elektronsko bankarstvo jednostavno ne idu zajedno.
  • NOVOSAĐANIN-Dođoš

    11.09.2016 18:00
    REALNOST
    Manje više sava JKP.u Novom Sadu su sva korumpirana,slažemo se da je DS. u mnogo čemu sa bivšim koal.uništio, al koliko znamo mi NOVOSAĐANI ,baš taj SPO. je napravio mnogo lopovluka u TOPLANI, pa ništa,eno sad u ČISTOĆI isto rade.Gde tu tužilaštvo i policija,jadno i bedno za sve zaposlene u KOMUNALNOM SEKTORU,,,
  • VladimirNS

    11.09.2016 17:38
    5-tu godinu ste na vlasti SNS
    SNS ušao u petu godinu vladavine i sada se setio da proveri šta se radilo pre njih? Ako do sada niste proveli eventaulne pronevere, bolje ćutite, jer ako krenete da proveravate možda opet naletite na sebe samo pod drugim imenom (od 2004-2008).Proverite možda nađete krivca za autobusku stanicu, behaton;)
  • jasna

    11.09.2016 17:27
    ugasiti
    Njih treba ugasiti, kako su izmisljeni tako udariti katanac.
  • mrzoljub

    11.09.2016 16:47
    potpuni mrak
    Naravno,opšte je poznato da istorija počinje pre 16 godina. Ono što se pre toga dešavalo-ratno huškanje,pretnje,prebijanja,ubistva,pljačke,potpuni sunovrat Srbije-to je maca odavno pojela,to se ne računa.
  • Kiklop

    11.09.2016 16:29
    Ovako
    Informatiku su napravili jkp stan i toplana!jkp stan pred stecajem,svaki mesec uslovno receno moli informatiku da joj prebaci sredstva tj svoje pare! niko ne moze da udje u anale tj kanale koliko para ta parazaska firma duguje ostalim javno komunalnim preduzecima!Bitno je da su uveli sve nesretne privatnike da se naplacuju preko nje i ti isti ne placaju pdv!A,prepucavanja........hm ista ekipa perifernog tipa imaju naprrdnog direktora ugostitelja sa kupljenom diplomom i povelikim spiskom Crnogoraca koje ce za pare czaposliti a,mi cemo Novosadjani da placamo kamate,nama se preti izvrsitrljima,a oni se drndaju preko nas! More mars
  • rada

    11.09.2016 16:24
    Neka propadnu,ali ne po mojim ledjima.
  • Pićuka

    11.09.2016 15:44
    Ko je govorio za 1 Srbina 100 Muslimana.
  • nss

    11.09.2016 15:42
    nss
    dobrooo....unistiti informatiku i onda???? kao i sve do sada u srbiji...provatizovati ili prodati strancima a da pri tom niko nikada nece odgovarati
  • zoki ns

    11.09.2016 15:41
    Ne sumnjam da će grad i država priskočiti u pomoć po već ustaljenom principu
  • Mile

    11.09.2016 15:28
    Zoran Delic je izmentorisaoAleksandra Djurdjeva prethodno u stranci Maje Gojkovic kako da radi posao, a posle su Informatiku dokosurili i clanovi familije trece srbije koji su sad u sns.
  • Aleksandar

    11.09.2016 15:13
    Daj bože da ta, lezi 'lebe da te jedem, "firma" više bankrotira!!!
  • 21 vek socijalizma

    11.09.2016 15:12
    Objedinjena naplata? Brate...koji komunizam.
  • Jov

    11.09.2016 14:37
    Sad će "nazadnjaci" izdati kontrasaopštenje u kojem će raći da su "žuti" lopovi koji su opljačkali Razvojnu banku, decu s posebnim potrebama itd., a onda će nastaviti da pljačkaju i "Informatiku" i ostala preduzeća. Šta ih briga dok god ima budala koje im veruju...
  • Blabla

    11.09.2016 14:36
    Sekta zvana ''Treća Srbija'',za sve, za sta su se uhvatili-sve su unistili.....
  • Mile

    11.09.2016 14:12
    Zaista treba biti mafijaski genije da u ovakvom tipu preduzeca napravis gubitak. I zato cestitam vam genijalci a vama gradjani moje saucesce.
  • Deja

    11.09.2016 14:09
    Informatika je jedna parazitska firma izmisljena za uzimanje para od naroda koje vlas bahato trosi. Svi vi i sadasnji i prethodni ste nas krali i potkradali kroz parazitsku Informatiku!
  • Ogorceni

    11.09.2016 14:01
    Ovi iz "Informatike" gradjanima salju nepostojece racune za ranija dugovanja, zatim im prete izvrsiteljima i oduzimanjem prihoda, itd...Kome normalan covek da se zali?
  • proka

    11.09.2016 13:54
    pronalazac
    Novosadjane mozes krasti i unistavati njihovu zajednicku imovinu do mile volje, a oni ce sedeti skrstenih ruku i nece im pasti na pamet da se pobune. Zato je novi sad odlican za lopove, bandite, hohstaplere, narko dilere...
  • satelit 4 ever

    11.09.2016 13:49
    www
    Nema preduzeca koje naprednjaci ne mogu da uniste. Nema.
    SNS i njihovi bahati koalicioni partneri ce upropastiti sve sto prethodni nisu. Kadrovi su im nula. NULA
  • j

    11.09.2016 13:47
    Ukinuti informatiku, ionako ničemu ne služi, a stranačku mašineriju na biro.
  • VladaN

    11.09.2016 13:44
    informatika...
    ...nije "vazno JP". Informatika je dzak za prikupljanje novca, trosenje na sve I svasta, i naravno bitan partijski plen. Usput igrom slucaja gradonacelnici u NS su iskljucivo nekakvi advokati,pa kada se tu umesa naplata potrazivanja....Sva JP cije usluge naplacuje Informatika imaju svoju finansijsku operativu koje mogu samostalno da fakturisu i naplacuju svoje usluge tako da je Informatika obican parazit koji egzistira na potrebi partija, koja god je na vlasti da uhlebe svoje "kadrove" i da zbog svoje gramzivosti opterete gradjane sa jednom ovakvom zelenaskom firnmom.
  • Lazar

    11.09.2016 13:39
    ??
    Molim 021 da istraži izvršiteljsku mafiju
  • hm?

    11.09.2016 13:30
    Jedva cekam da procitam odgovor....
  • Dejan

    11.09.2016 13:11
    Kadrovi
    Vaši kadrovi koji su pokrali milione su još uvek na funkcijama pod protektoratom SNS a ne u zatvoru kako su isti obećavali.
  • Zivan

    11.09.2016 13:08
    Informatika je, u nešto drugačijem organizacionom statusu, pre 25 godina bila ponos Novog Sada. Od tada se polako, potom sve ubrzanije urušava. Da bi se vratila na nekadašnje pozicije, osnovno je svesti broj zaposlenih na trecinu, a preostalim plate umanjiti za 30 odsto...
  • Konj Cvetko

    11.09.2016 13:00
    Umetnost poslovanja
    Stvarno treba biti genije i upropastiti "Informatiku". Plate su im ogromne, svaki gubitak koji naprave pokrije se iz gradske kase, posao sa izvršiteljima cveta, zapošljavaju koga stignu od rodbine, stranačkih kadrova, kumova.... Meni lično uopšte nije jasno zašto oni uopšte postoje (osim da bi uzimali proviziju pri nsplati računa). Treba ih ukinuti što pre i većina novosadjana bi odahnula.
  • panonius

    11.09.2016 12:59
    a šta se prethodnim vođama?
    Hoće li već neko odgovarati za rasipanje naših novaca ???!! Neki fajgelji , drinaši se naklepali i lepo živeli - a sada magla ??? Ko bre , njih štetočine , i sada štiti ??? Isto kao autobuska stanica ! Spremajmo se na povećanje nameta , mora i ova rupa da se zapuši. Ovaj sistem je tipičan primer za TRULEX krpu , sve počisti i pokriva a neuništiva je . Živeli zgubidani !!!!!!
  • Informaticar

    11.09.2016 12:55
    3 Srbija
    Novi direktor se trudi da umanji dugove, mada bivši direktori Čelar i Šobot i dalje koriste ne ograničeno službena vozila i ne pojavljuju se na poslu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna